Home > High Cpu > Xorg Cpu Usage Ubuntu

Xorg Cpu Usage Ubuntu

Contents

At what point is brevity no longer a virtue? nvidia-beta solved the problem. I've been trying to figure out what is causing my Xorg and Compiz to frequently come close to maxing out my CPU usage for weeks now. Jason Slagle (jslagle) wrote on 2012-12-01: #9 Indeed. have a peek here

What's up?5After upgrading to Ubuntu 15.04 system freezes and compiz usage 100% CPU0CPU core 100% By Xorg using one executable (Ubuntu 14.04 with kde) Hot Network Questions Can time travel make Then, it looks like I had exactly the same problem: the intel cpu-integrated graphics didn't use intel drivers. I'm worried i will have to upgrade my PC to use ubuntu. The best suggestion I can offer you is to reinstall a version of Ubuntu that works. https://wiki.ubuntu.com/X/Troubleshooting/HighCPU

Ubuntu 16.04 Xorg High Cpu

But that's another topic for another thread. Bash remembers wrong path to an executable that was moved/deleted Boyfriend is coowner with sister, wants to move out Which was the last major war in which horse mounted cavalry actually RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller (rev 0c) Anyone sees the same? There are some other issues to be aware of: http://askubuntu.com/questions/22577...-driver-issues http://www.dedoimedo.com/computers/u...al-nvidia.html http://falkvinge.net/2013/02/15/how-...12-10-quantal/ Intel Core i7-950 / Asus P6X58D-E / Nvidia GTX480 / siduction 64-bit on OCZ Revodrive SSD / KDE4.10.2/ Kubuntu

The X process is strangely taking a lot more of CPU than expected.5. I have hybrid graphics too. There is NOTHING else running or installed. Xorg High Cpu Centos I wrote it up in Full Circle Magazine, issue 51, page 40.

At what point is brevity no longer a virtue? I used nvidia-settings "TwinView" to setup the dual monitor again.Works ! Starting lighttpd: (network.c.358) can't bind to port: 80 Address already in use Recently I had the error messageappearingwhen trying to launch my PB on my Ubuntu machine: Starting lighttpd: (network.c.358) can't http://askubuntu.com/questions/614154/xorg-is-using-100-cpu-with-15-04 Just to make sure, I reconnected the usb tv tuner and the error messages came up, and again Xorg started gorging memory like an SUV filling up at a gas station.

share|improve this answer answered Nov 17 '12 at 12:20 NatureShade 1216 add a comment| up vote 0 down vote There is a memory leak in your xorg, it's hard to tell Ubuntu 14.04 High Cpu Usage I changed the style and now everything is back to normal. So I wondered if it could be fbautostart in my .fluxbox/startup file, so I went and disabled it, rebooted my machine, and found that the Fluxbox style I was using was I appear to be missing some debug symbols, however, there might be enough information to determine whether this is the same issue or not.

  • As more info you add the better. –user.dz Jan 26 '16 at 12:25 add a comment| 5 Answers 5 active oldest votes up vote 5 down vote My Xorg did not
  • Compiz Fusion Icon just allow quickly re-enable managers, but it isn't solution, just good tester tool, in my opinion ...
  • skype itself used a continues 2% and –tibi Sep 25 '15 at 12:40 add a comment| 1 Answer 1 active oldest votes up vote 5 down vote I used "Compiz Config
  • Tango Icons © Tango Desktop Project.
  • The tv-card was only the symptom and not the source of the problem.
  • Check for this via glxinfo: $ glxinfo | grep render direct rendering: Yes OpenGL renderer string: Software RasterizerHigh CPU loads will be noted under this condition especially when moving windows, scrolling
  • Ask Ubuntu works best with JavaScript enabled UbuntuCommunityAsk!DeveloperDesignDiscourseHardwareInsightsJujuShopMore ›AppsHelpForumLaunchpadMAASCanonical current community chat Ask Ubuntu Ask Ubuntu Meta your communities Sign up or log in to customize your list.
  • P.P.S.

What Is Xorg Process

This is quite rare but has been known to happen. click site In almost all such cases, closing the offending program will cause the X load to go back to normal. Ubuntu 16.04 Xorg High Cpu more stack exchange communities company blog Stack Exchange Inbox Reputation and Badges sign up log in tour help Tour Start here for a quick overview of the site Help Center Detailed Xorg 100 Cpu Nvidia Found that terminal with the bitmap font is slow, but not others.7. *Mistakenly* thought it was xfce-terminal issue after reading https://bugs.archlinux.org/task/292628.

Hot Network Questions Is the use of username/password in a mobile app needed? navigate here And many more. Not the answer you're looking for? e.g. Xorg High Cpu Nvidia

Chris Wilson (ickle) wrote on 2013-06-27: #20 Install debug symbols and perf (apt-get install linux-tools and all the appropriate *-dbg), then lot at where "sudo perf top" reports the time being It cannot boot anymore. It does work if plugged in a usb port on the motherboard. Check This Out share|improve this answer answered Dec 26 '11 at 23:08 swift 2,61211340 add a comment| up vote 1 down vote I had a similar issue with Kubunutu 11.10.

And everything worked fine! Wildx Server Ip The time now is 11:01 PM. I can give any other logs or sysinfo if that is needed. 11.04 compiz xorg cpu-load fglrx share|improve this question edited Sep 22 '11 at 13:50 N.N. 6,298114480 asked May 22

The machine was unresponsive to keyboard input.

Thanks xorg intel-graphics 15.04 nvidia-optimus ubuntu-drivers share|improve this question edited May 19 '15 at 18:55 Pilot6 30.5k1155106 asked Apr 26 '15 at 6:08 user2306488 1914 Please edit your post more stack exchange communities company blog Stack Exchange Inbox Reputation and Badges sign up log in tour help Tour Start here for a quick overview of the site Help Center Detailed How to copy text from command line to clipboard without using the mouse? Ubuntu Restart Xorg The only difference being that I installed 11.04 cleanly, whereas before I had upgraded from 10.10.

What would be your next deduction in this game of Minesweeper? Free beer for everyone! Bluetooth Controller MachineType: LENOVO 4286CTO ProcEnviron: TERM=xterm PATH=(custom, no user) XDG_RUNTIME_DIR= LANG=en_US.UTF-8 SHELL=/bin/bash ProcKernelCmdLine: BOOT_IMAGE=/vmlinuz-3.5.0-17-generic root=/dev/mapper/hostname-root ro quiet splash vt.handoff=7 SourcePackage: xorg UpgradeStatus: Upgraded to quantal on 2012-09-16 (44 days ago) http://arnoldtechweb.com/high-cpu/cisco-cpu-usage.html I kill empathy and the issue goes away here too.

I have 4 cores and mission-control -5 is eating up the cpu one by one as I can see in CPU History of System Monitor. Changed in cairo (Ubuntu): status: Confirmed → Incomplete saz (sprateek2-d) wrote on 2013-06-27: #19 I am using Ubuntu 13.04 64-bit and having the same problem. Be careful in upgrade of lm-sensors and complete this procedure strongly with caution ! affects: xorg (Ubuntu) → cairo (Ubuntu) summary: - Xorg produces high CPU usage after a few days+ Xorg produces high CPU usage, slow gnome-terminal fldc (fldc) wrote on 2012-12-18: #11 Oh,

CPU according to top will vary between about 10% and 90%, and at high CPU times, the system fans will be running rather high. xorg cpu share|improve this question edited Nov 28 '11 at 12:42 Blair 1,0621116 asked May 25 '11 at 13:44 user157342 111 Xorg always uses a little CPU, even when Last edited by mrule; March 30th, 2013 at 08:06 PM. I invite the distraught villagers to gather outside one-eyed Tim's barn, to throw their dysfunctional usb-hubs in a big festive bonfire.

Last edited by wang0109 (2012-05-15 09:28:08) Offline #2 2012-05-15 07:48:54 wang0109 Member Registered: 2010-10-01 Posts: 5 Re: [SOLVED] Strange Xorg high CPU usage Sorry guys, I was using xfce-terminal, not gnome-terminal. I was able to log-in via ssh, and I ran the appropriate driver install from NVIDA for my card. Report a bug This report contains Public information Edit Everyone can see this information. Join Date Oct 2008 Beans 141 Re: Xorg high cpu usage, found no solutions searching Oh wow thanks !

Can this number be written in (3^x) - 1 format? I wouldn't worry too much about it, but if it disturbs you, upgrade to a faster CPU. –Elder Geek Aug 4 '14 at 14:24 | show 2 more comments active oldest It's been happening since upgrading to 12.10. Ask Ubuntu works best with JavaScript enabled UbuntuCommunityAsk!DeveloperDesignDiscourseHardwareInsightsJujuShopMore ›AppsHelpForumLaunchpadMAASCanonical current community chat Ask Ubuntu Ask Ubuntu Meta your communities Sign up or log in to customize your list.